Grönt-kort kurs

Varmt välkommen in i golfens värld! För dig som är ny inom golfen kan det vara svårt att veta vad som krävs för att du ska komma igång. Längst ner på sidan har vi sammanfattat hur du går till väga.

Kursdatum 2019

Här hittar ni datum och tider för Grönt-kort-kurser i Göteborg. Albatross GK är den perfekta anläggningen för dig som vill börja spela golf. Stort övningsområde, driving range och tre riktigt fina golfbanor i närhet till Göteborg.

Under Höst/Vinter anordnar vi privata Gröntkortkurser för dig som vill börja spela golf. Ta kontakt med våra tränare direkt för att boka in tider. 
.
.
.
Grönt-Kort paket

Vi har 3 olika upplägg på hur du kan gå Grönt Kort kurs. För dig som har provat på golf tidigare men behöver få en genomgång på alla slagen finns det vi kallar för:
– Intensiv Kurs, där är kursen på 9 timmar över 3 dagar. Vi lägger fokus på de praktiska delarna. Teorin avklaras genom en introdel, kombinerat med självläsning via Nätet. För dig som behöver längre tid för inlärning har vi:
– Klassisk kurs, där är kursen på 12 timmar över 3 veckor med både praktik och teori.
– Privat Kurs Om du väljer detta alternativ går det att planera kursen helt efter dina tider. Kursen innehåller 4 timmar praktik där du får 100% uppmärksamhet av din tränare.

Privat Grönt-Kort-Kurs, 4 Timmar: 3495 kr
– 8*25min Privatlektion
Klassisk kurs Pris: 2295 kr
– 12 timmar praktik och teori.
Intensiv kurs Pris: 2095 kr
– 9 timmar praktik.

Dessa mervärden ingår i alla våra grönt-kort-paket

– Fritt spel på Eaglekorten/korthålsbanan under kurstiden.
– Drivingrange bollar under kurstillfällena.
– Lån av utrustning under kursen.
– Internet access & teori material
– Rabatt på drivingrange bollar under kurstiden.

1. Grönt-kort-kurs

Första steget är att anmäla dig till en Grönt-Kort-Kurs. Du hittar alla våra planerade kurser här på hemsidan.

Kurserna innehåller en grund av teori och praktik. Vi använder oss inte av några prov eller förhör, utan tillsammans kommer vi till en nivå där ni blir godkända.

Vi har Kurser i grupp, som oftast är populära, men om ni har svårt att passa specifika tider, erbjuder vi också individuellt upplägg.

2. Fortsatt spel på Eaglekorten innan ni erhållit 54 i hcp

Efter avslutad kurs fortsätter ni att spela på Eaglekorten. Där ni själva skapar vana av att vara på banan och förstå spelet golf.

Ni får spela gentemot en greenfeeavgift (220kr för 18 hål). Ni betalar denna avgift innan ni spelar på banan. Är ni medlem i golfklubben betalar ni ingen greenfee.

3. Grönt Kort/ hcp 54

För att erhålla grönt kort och 54 i hcp så skall ni lämna in ett scorekort med 18 eller fler poäng. Ni gör detta på Eaglekorten där alla hål är par 3.

Ni får tre extraslag per hål (exempel: hål 1, ni gör 6 slag och får då 2 poäng). Efter godkänt inlämnat scorekort erhåller ni ert gröna kort/hcp 54.

OBS! För att kunna bli registrerad för grönt kort måste ni vara medlemmar i en golfklubb.

4. Officiellt HCP / HCP 36

Grattis! Ni har nu erhållit ert 54 hcp. För att nu erhålla officiellt hcp krävs att man sänker sitt hcp till 36 efter sina golfronder.

Fördelen med att sänka sig till hcp 36 är att man tillåts spela på de flesta andra banorna i Sverige och även utlandet.

Sänkningen av hcp sköter ni själva via www.golf.se Nu är det inte långt kvar till er självständighet på golfbanan.

 

Anmäl dig till kursen

För att anmäla dig till denna kurs, fyll bara i dina uppgifter nedan.

    Vi använder din kontaktinformation till att skicka kallelse inför kurs och information under kurs.