Junior

Albatross Juniorträning 2019

Just nu är juniorernas vintertärning igång. I början av 2020 kommer information om vårens träning. Träningen beräknas starta sista veckan i april.

———–

Nu är anmälan till årets juniorträning på Albatross GK öppen och vi önskar alla nya och gamla juniorer välkomna med sin anmälan.

Vi har tre olika träningsgrupper; Golfkul, Breddjunior och Juniorlag. Nyheten i år är spelträning fredagar med gemensam tid för Bredd/Juniorlag. Däremot är det förstås inget som hindrar att man också passar på att spela samma dag som man har teknikträning eller spelar andra dagar också.

Golfkul 

Golfkul är tänkt som en inkörsport till golfen för de allra yngsta och vi vänder oss till juniorer i åldern 6-8 år. Träningarna hålls fredagar med start 17 maj. Aktiviteten drivs av tränare Maria tillsammans med juniorer från vårt juniorlag. Vi kommer att ha 5 träningar före sommarlovet och 5 träningar i höst. Mer information om tider och grupper kommer efter sista anmälningsdagen.

Träningsavgiften är 999 kr. Faktura kommer via e-post

Anmälningstiden har gått ut. Efteranmälan görs till maria@albatrossgolf.se

 

Breddjuniorer

Som breddjunior tränar man måndagar eller torsdagar. Varje tillfälle är en timma och preliminärt är första grupp 16.30 båda dagarna. Men då vi vill utöka antalet grupper så kan ni i anmälan fylla i att ni kan tänka er starta träningen tidigare. Får vi tillräckligt med intresse kan det bli ytterligare en eller ett par träningsgrupper och tiden för första grupp kan komma justeras något. För att anmäla sig till juniorverksamheten måste junioren vara medlem i Albatross GK. Medlemskap löses genom klubbens reception alternativt hemsidan. Första träning är, för måndagsgrupperna 29 april och för torsdagsgrupperna 25 april. Gruppindelning kommer ut i början av april.

Teknikträningen delas upp i följande grupper – måndagar – killgrupper från (9 år och uppåt) – torsdagar – tjejgrupper och en killgrupp (9 år och uppåt).

Juniorer som är medlemmar i klubben och deltar i vår juniorträning har:

 • fria rangebollar (personligt bruk)
 • rabatterade läger

Avgift: 2.300:- Sista amälan 31/3. Efteranmälan görs till johan.blixt@live.com

Juniorlag

I denna grupp samlas juniorer som vill tävla och spela seriespel i våra juniorlag, J16 och J21. Här förväntas man delta i Göteborgs golftour, Teen Tour eller högre. Nyhet för i år är att båda juniorlagen tränar tillsammans och att tiden är utökad till 2,5 timmar. Målet är att svetsa samman gruppen, få bättre sparring på träning. Träningstid är tisdagar 16.30-19:00.

De som är med i juniorlaget förväntas:

 • Tävla på Göteborgs golftour, Teen Tour eller högre och KM
 • Ställa upp och spela för Albatross i J16/J21 & JSM lag.
 • Vara träningsvillig och deltaga i träningsverksamheten året om.
 • Ställa upp och hjälpa klubben vid olika insatser, tex golfkul, tävlingar arrangerade av JK, mm,
 • handicap 36 eller lägre

När man är med så får man:

 • Fria rangebollar (personligt bruk)
 • Inbjudan till vårt utlandsläger
 • Lagkläder till självkostnadspris
 • Inbjudan till extraaktiviteter
 • utbyte med andra klubbor

Avgift: 2.500:- Sista amälan 31/3. Efteranmälan görs till johan.blixt@live.com

 

Spelträning på fredagar Juniorlag & Breddjunior. Inför varje spelträning kommer en aktivitet att läggas upp på Golf.se där man anmäler sig. Man väljer om man vill spela Eaglekorten eller 19-27 och på 19-27 kommer vi ha ett begränsat antal blockade tider, endast för juniorerna. Dock måste man anmäla sig senast på torsdagen. Spelträningen på fredagar är en ”tävling” där deltagandet premieras och i höst korar vi de som har deltagit på flest antal spelträningar.

Vid spelträning på fredagar kommer föräldrar finnas på plats som ledare och vid några tillfällen kommer det ordnas med något lätt att äta. Schema för ledare kommer att göras efter anmälningstidens utgång.

Länk till tävlingsinfo GGF

 

Juniorkommittén

Vi som sitter i juniorkommittén tar tillvara på juniorernas intressen:

Idrottsansvarig
Maria Magnusson, maria@albatrossgolf.se

Tränare
Maria Magnusson, maria@albatrossgolf.se
Johan Blixt, johan@albatrossgolf.se

Juniorlag J21
Bengt Fogdestam, fogdestam@telia.com

Juniorlag J16
Magnus Fredriksson, 0709-179808, mbox@live.se

Breddjuniorer
Micha Tracey, michatracey@me.com

Tjejansvarig
Nicole Fankl, nicole.fankl@gmail.com

Tävling
vakant

Golfkul
Märta Ekvall & Nicole Fankl