Junior

Albatross Juniorträning 2020


Nu är anmälan till årets juniorträning på Albatross GK öppen och vi önskar alla nya och gamla juniorer välkomna med sin anmälan.

Vi har tre olika träningsgrupper; Golfkul, Breddjunior och Juniorlag. Även i år har juniorerna spelträning på onsdagar med gemensam tid för Bredd/Juniorlag. Däremot är det förstås inget som hindrar att man också passar på att spela samma dag som man har teknikträning eller spelar andra dagar också.

 

Golfkul

Golfkul är tänkt som en inkörsport till golfen för de allra yngsta och vi vänder oss till juniorer i åldern 6–8 år.  Träningen hålls måndagar där första gruppen tränar mellan 17:30-18:30 och den andra gruppen mellan 18:30-19:30 första träningen den 11 maj. Aktiviteten drivs av Märta Ekvall tillsammans med juniorer från vårt juniorlag. Vi kommer att ha 5 träningar före sommarlovet och 5 träningar i höst med början den 17/8. Mer information om tider och grupper kommer efter sista anmälningsdagen.

Anmälan är öppen till den 6 maj, och du anmäler dig här

Efteranmälan sker till: marta.ekvall@gmail.com

Träningsavgiften är 1099 kr. Faktura kommer via e-post

 

Breddjuniorer

Som breddjunior tränar man måndagar eller torsdagar. Varje tillfälle är en timme och preliminärt är första grupp 16.30 båda dagarna. Men då vi vill utöka antalet grupper så kan ni i anmälan fylla i att ni kan tänka er starta träningen tidigare. Får vi tillräckligt med intresse kan det bli ytterligare en eller ett par träningsgrupper och tiden för första grupp kan komma justeras något. För att anmäla sig till juniorverksamheten måste junioren vara medlem i Albatross GK. Första träning är, för måndagsgrupperna 27 april och för torsdagsgrupperna 30 april.

Teknikträningen delas upp i följande grupper – måndagar – killgrupper från (9 år och uppåt) – torsdagar – tjejgrupper och en killgrupp (9 år och uppåt).

Juniorer som är medlemmar i klubben och deltar i vår juniorträning har:

 • fria rangebollar (personligt bruk)
 • rabatterade läger

Avgift: 2 400: –

 

Juniorlag

I denna grupp samlas juniorer som vill tävla och spela seriespel i vårt J16 juniorlag. Här förväntas man delta i Göteborgs golftour, Teen Tour eller högre. Juniorlaget tränar på tisdagar i 2 timmar. Onsdagsträningen startas av tränaren som instruerar juniorerna i de delar de ska träna på. Juniorerna slutför träningen under överseende av ledare. Träningstid tisdagar 16.30-18:30 och onsdagar 16:30 – tills man är nöjd. För att anmäla sig till juniorverksamheten måste junioren vara medlem i Albatross GK. Första träning är 28 april.

De som är med i juniorlaget förväntas:

 • Tävla på Göteborgs golftour, Teen Tour eller högre och KM
 • Ställa upp och spela för Albatross i J16 & JSM lag.
 • Vara träningsvillig och deltaga i träningsverksamheten året om.
 • Ställa upp och hjälpa klubben vid olika insatser, t.ex. golfkul, tävlingar arrangerade av JK, mm,
 • handicap 36 eller lägre
 • Född -08 eller tidigare

När man är med så får man:

 • Fria rangebollar (personligt bruk)
 • Lagkläder till självkostnadspris
 • Inbjudan till extraaktiviteter
 • utbyte med andra klubbar

Avgift: 2 600: –

 

Spelträning på onsdagar Juniorlag & Breddjunior. Inför varje spelträning kommer en aktivitet att läggas upp på Golf.se där man anmäler sig. Man väljer om man vill spela Eaglekorten eller 19–27. På 19–27 kommer vi ha ett begränsat antal blockade tider, endast för juniorerna. Dock måste man anmäla sig senast på tisdagen samma vecka. Spelträningen på onsdagar är en ”tävling” där deltagandet premieras och i höst korar vi de som har deltagit på flest antal spelträningar.

Vid spelträning på onsdagar kommer föräldrar finnas på plats som ledare och vid några tillfällen kommer det ordnas med något lätt att äta. Schema för ledare kommer att göras efter anmälningstidens utgång.

 

Anmälan

Anmälan stängd men efteranmälan kan göras genom att maila till johan.blixt@live.com.

Medlemskap löses genom klubbens reception alternativt på hemsidan (https://www.albatrossgolf.se/bli-medlem/).

 

 

Juniorkommittén

Vi som sitter i juniorkommittén tar tillvara på juniorernas intressen:

Idrottsansvarig

Maria Magnusson, maria@albatrossgolf.se

Tränare

Maria Magnusson,maria@albatrossgolf.se

Johan Blixt, johan@albatrossgolf.se

Tjejansvarig

Nicole Fankl, nicole.fankl@gmail.com

Marlen Winggren, marlen@winggren.se

Breddjuniorer / Spelträning

Johan Sjöström sjostrom.j@gmail.com

Mats Appelquist, matsappelquist@hotmail.com

Peter Wicander Peter.Wicander@gmail.com

Andreas Glyssbo, andreas.glyssbo@gmail.com

Juniorlag 

Magnus Fredriksson, mbox@live.se

Golfkul

Märta Ekvall, marta.ekvall@gmail.com