Allmänt

Lägesrapport från Albatross GK angående Coronaviruset

Bästa medlemmar,

Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av COVID-19 får ni nu en sammanfattning om vad som gäller på Albatross GK och vad ni som medlemmar kan förvänta er av er golfklubb.

I  nuläget jobbar vi på som vanligt med undantag av att all personal som känner den minsta sjukdomssymtom skall stanna hemma och inte komma tillbaka till jobbet förrän de är helt friska.

kansliet är öppet vardagar mellan 09:00-14:00,

19–27 och Eaglekorten är öppna med sommargreener (om det inte är frost) och vår nya drivingrange är öppen och belyst med strålkastare fram till 21:00 varje dag.

Restaurangen är öppen och serverar dagens lunch som vanligt och ni som inte vill äta här kan självklart köpa take away.

Banpersonalen som jobbar säsong börjar komma tillbaka och vi är väl förberedda för att förhoppningsvis kunna öppna 18-hålsbanan till påsk.

Det fixas och fejas i och runt klubbhuset och i bottenvåningen där squashhallen ligger bygger vi just nu ett bagförråd med 60 nya skåp.

Maria och Johan är på plats och hjälper er gärna med att förbättra swingen inför säsongen.

 

Men osäkerheten i det nuvarande läget är dock stor och läget kan därför snabbt komma att förändras.

 

Inställda aktiviteter:

  • Damernas vårmöte 17/3
  • Fältvandringen 28/3
  • Städdagarna 29/3 och 4/4

 

Framflyttade aktiviteter:

  • Årsmötet 23/3 är flyttat till 27/4

 

Hur det blir med andra inplanerade utbildningar/aktiviteter får vi återkomma när vi vet mer.

I övrigt följer vi Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och gör vad vi kan för att minska smittspridningen av COVID-19.

Ta hand om er,

Med vänliga hälsningar

Fredrik Lindman

Klubbchef

Läs vidare »

Info inför nya världshandicap systemet

 

OBS, OBS, OBS

Min Golf stängs för handicapregistrering den 29/2 20:00 fram till 4 Mars!

Befintliga scorekortsleverantörer med hcp justerings funktion stängs av.

Söndag 1 Mars

Överföring från nuvarande HCP till WHS för ca 812 000 golfare både aktiva och icke aktiva påbörjas.

Läs vidare »

Vad gäller vid frost?

 

Nu är hösten här och även om vi har vackra höstdagar, börjar morgnarna bjuda på frost.

Ifall golfbanan är stängd p.g.a. frost, avbokas starttiderna tills banan öppnas (starttiderna flyttas inte framåt utan avbokas).

Tänk på det här då du bokar speltid på morgonen!

Läs vidare »

Viktigt meddelande från Svensk Golf

Eftersom Svensk Golf övergår till en prenumererad tidskrift 2020 har Albatross GK inlett ett samarbete med Svensk Golf.

På detta vis får alla Albatross medlemmar ett specialpris (239 kr för hela 2020) där även Albatross GK får ett bidrag på 40 kr per tecknad prenumeration. Detta bidrag är tänkt till klubbens juniorverksamhet.

Du tecknar din prenumeration av Svensk Golf via nedan länk:

https://www.dintidning.se/SG1639

 

Nytt om Svensk Golf:

Svensk Golf är en självklar vän i varje svensk golfares liv som vi kommer att fortsätta utveckla med smarta instruktionstips, djupa och matnyttiga utrustningstester och de mest läsvärda reportagen från svenska golfbanor samt intressanta möten med golfprofiler och spännande besök på utländska golfdestinationer. Allt för att göra ditt golfliv bättre och roligare. Svensk Golfs motto är att ”inspirera dig till bättre golf” och det gör vi genom att jobba med Sveriges skickligaste golfskribenter och fotografer samt de allra kunnigaste tränarna och experterna.

 Vad händer med Svensk Golf under 2020?

Under 2020 kommer tre utgåvor av Svensk Golf att skickas ut precis som vanligt. Från och med nummer fyra kommer affärsmodellen för tidningen att förändras, då distributionsavtalet med Svenska Golfförbundet upphör, och övergå till att bli en prenumererad produkt. Därefter kommer Svensk Golf att producera sex utgåvor av tidskriften mellan maj till december 2020.

Vad kan läsarna förvänta sig av Svensk Golf i den nya modellen? Svensk Golf vill fortsätta hålla fast vid mottot att ”inspirera dig till bättre golf”. Bättre golf kan handla om allt från att få matnyttiga och genomtänkta träningstips som gör att du spelar bättre golf till att du inspireras att vidga dina vyer och upptäcka nya golfbanor runtom i landet, eller utanför Sverige. Vi lägger mycket krut idag på våra olika utrustningstester, men det är ett exempel på ett område vi vill vässa ytterligare för att kunna ge vår läsekrets ännu bättre vägledning inför köp av allt från järnset till avståndsmätare. Vi vill vara som den där golftokiga kompisen som du kan snacka golf med hur länge som helst och fråga vad som helst, allt från tävlingar eller nya drivers till vilka som är Sveriges roligaste, vackraste eller bästa banor.

Vilka innehållsmässiga fokusområden får nya Svensk Golf? Alla våra läsarundersökningar ger ett tydligt kvitto på att vår läsekrets uppskattar Golfskolan med alla dess olika instruktionsavsnitt, våra utrustningstester samt våra banbesök och reportage från Golfsverige. Det är tre viktiga områden för oss att producera ännu bättre innehåll om. Självklart ska du också få möta de mest intressanta svenska golfprofilerna, från proffs till unika eldsjälar, och så ska vi krydda läsupplevelsen med riktigt bra berättelser från när och ibland även fjärran.

Läs vidare »

Viktigt datum 15 December

 

Alla förändringar i medlemskapet skall vara anmälda till klubben innan 15 dec även utträden.

Om man inte meddelat klubben om förändrat  medlemskap/utträde förlängs medlemskapet automatiskt 1 år.

Läs vidare »