Vad gäller vid frost?

 

OBS! Ifall golfbanan är stängd pga frost, avbokas starttiderna tills banan öppnas (starttiderna flyttas inte framåt utan avbokas). Tänk på det här då du bokar speltid på morgonen!

När banan är stängd gäller det hela banans område dvs. även puttinggreen, övningsområde/övningsgreener. Däremot är rangen öppen eftersom vi där använder mattor.

Kom även ihåg att då solen stiger sjunker temperaturen hastigt och det bildas frost på marken, trots att temperaturen visar plusgrader.

 

Bilden är tagen idag 6/10-2017

Läs vidare »

Squashhallen

Med start idag 29/9 är squashhallen under renovering, detta innebär att bokning och spel inte är tillgängligt för tillfället.

Vi hoppas att den kommer vara i bruk så fort som möjligt!

Läs vidare »

Säsongsavslutning för alla medlemmar

Boka in den 8 oktober, då är det dags för en rolig tävling tillsammans.
Under de senaste åren har vi haft en avslutning för alla funktionärer, i år tänkte vi göra en tävling för alla medlemmar och alla funktionärer.

Spelformen kommer att vara en Texas Scramble.
Kanonstart klockan 09:30, samling vid 08:30.

Startavgiften är 100 kr för de som inte varit funktionärer under året.
I startavgiften ingår det mat efter tävlingen.

Anmälan görs via golf.se

Läs vidare »

Ryder Cup

Ryder Cup 2017, seniorerna vs juniorerna, spelades i lördags 16 september.

Denna tävling startade 1987 och grundtanken var att tolv erfarna seniorer på ett lättsamt och gemytligt sätt ska lotsa tolv juniorer in i tävlingsvärlden. Åldersskillnaden ska vara minst 50 år och det hade vi inga problem med.

Solen strålade från en molnfri himmel och det var helt vindstilla hela förmiddagen.

Efter den inledande Foursome-delen av tävlingen hade juniorerna ett stort försprång och det såg illa ut för seniorerna. I singelmatcherna vann många av seniorerna, men det räckte dock inte utan juniorerna tog hem segern i år igen. Juniorerna vann 10 matcher mot seniorernas 8. Ett bra resultat! Vi alla kunde glädjas åt att se tolv lyckliga juniorer, som dessutom fick en fin medalj i blågult band runt halsen. En fin start i deras unga golfliv, och förhoppningsvis kommer de att tycka att golf är kul och fortsätta att golfa på Albatross. Vi kunde också glädjas åt att se lovande förmågor, som vi säkert kommer att se mer av framöver.

Vi stärkte oss med kaffe, dricka och bullar under dagen. Efter avslutat spel bjöd juniorernas föräldrar på jättegoda grillade hamburgare med smaskiga tillbehör.

Precis när vi skulle gå hem började åskan mullra och himlen öppnade sig.

Tävlingsledare för seniorerna

Siv Sandman

Läs vidare »